SCC samlar all säkerhet under ett tak

Av 28 februari, 2017 mars 6th, 2017 Office 365

Sedan Office365 introducerades har Microsoft köpt upp, integrerad, patchat och kodat ihop manga olika fristående tjänster vilket både andminstratörer och användare har varit smärtsamt medvetna om. Man skapade nytt på ett ställe och redigerade densamma på ett annat. När man hade valt Office 365 fick man känslan av att mycket av den kontroll som man är van vid försvann…inte till Microsoft utan ut i en gråzon som ingen hade kontroll över.

Turligt nog har detta ändrats genom åren och Microsoft har alltid varit tydlig med sin ambition att vara öppen och trydliog samt ge ägare och användare kontroll över sina data, detta inkluderar också loggning av all aktivitet.

Säkerhet och Efterlevnad

Genom att introducera Security & Compliance Center, har man samlat allt säkerhetsrelaterat i en portal och lagt in en hel del nytt också. Under ett tak kan man nu skapa notifieringar då någon delat ut en webplats eller enskild fil men också bevaka den centrala karantänen.

Skydd mot dataförlust

DLP har också hittat hit. Här är det fritt fram att säkra upp dokument oavsett var de lagras. Gränsnittet har gjorts om rejält och det är enkelt att skapa regelverk som hindrar läckage.

 

Bred sökning överallt

Sökfunktionen har utökat tills att omfatta Skypkonversationer, SharePoint-document och innehållet I E-postlåfor. Allt genom samma portal. Efter en genomförd sökning kan du välja att ta ut resultatet till en PST-fil eller en traditionell rapport för analys.

SCC hjälper verkligen administratören att få kontroll över tidigare otillgängliga händelseloggar. Det gör det klart smidigare att ha kontroll och ge professinella svar när saker och ting händer i molntjänsten.

 

 

Kommentera inlägget