Säkra upp Office 365 med 5 enkla funktioner

Av 4 maj, 2018 januari 10th, 2019 Office 365

Microsoft Office 365  är redan från start en säker produkt men med några enkla steg kan den anpassas till dina egna behov och höjas avsevärt.  Bara genom att använda Windows 10 får man en tät integration till sina tjänster och ett överlag säkrare operativsystem som har det mesta som behövs för ett modernt arbetsätt.

Här kommer 5 enkla funktioner som säkrar upp din molntjänst!

Anslut till Azure

Genom att  ansluta datorn till Azure sker kontohanteringen direkt i molnet med all den säkerhet som byggts in i tjänsten. Du får dessutom en centraliserad kontohantering som inkluderar lösenordsåterställning (self service).

Aktivera Bitlocker

Bitlocker är en teknik som krypterar hårddiskens data så att ingen kan läsa av dem vid en eventuell stöld. Låt Azure lagra dina Bitlocker-nycklar direkt i ditt molndomänkonto!

Läs mer!

Skaffa lösenordhanterare

Om du har många lösenord att hålla koll på kan en tjänst för lagring av dem vara på sin plats. Då kan du undvika att återanvända lösenord för både dig själv och dina kunders konton!

 Läs mer!

Aktivera 2-stegs autentisering

Office 365 har stöd för att ställa krav på både användare och hårdvara. Som ett exempel kan man aktivera en 6-siffrig kod då man loggar in till olika resurser om man gör det utanför kontoret eller från en dator som inte är företagets.

Läs mer

Bestäm hur data kan lagras, synkroniseras och delas

Onedrive och SharePoint rymmer mycket data och är från start inställda för att göra det enkelt att dela dokument och samarbeta i dem. Du kan ange hur länge en delnings skall vara aktiv, att vissa bibliotek inte får synkroniseras beroende på geografiskt läge.

Mät din säkerhet

Ovan åtgärder är en bra start för att höja säkerheten. Jag vill tro att dina data är kritiska för din verksamhet och även om de kanske inte är tophemliga kan man ju försvåra eventuella åtkomstförsök. När du genomfört ovan förändingar kan du se hur dina förändringar har höjt säkerheten på https://securescore.office.com!

När du känner för nästa steg kan du ta en titt på Efterlevnad!

Kommentera inlägget