Organisationsschema i SharePoint Online

Av 21 april, 2017 april 25th, 2017 Office 365

I kraftigt växande organisationer är det svårt att få en samlad överblick på befintliga, nya och tillfälliga som jobbar på samma plats. Denna gång fick jag utmaningen att få till ett automatiskt uppdaterande organisationsschema i Office 365 som synkroniserar alla användare från det lokala AD´t via Azure Active Directory Sync.

Visio ordnar annars det mesta kring scheman men lösningen denna gång blev istället appen TeamOrgChart. Efter ett enklare installationsförfarande i den aktuella prenumerationen var det bara att ange datakälla, mappa fälten och ange källa för profilbilden.

När mappningen är gjord är det dax att välja utseende och fäger. Delar av utseendet kan villkorsstyras med värden du har angett i ditt Active Directory.

Du väljer själv om du vill visa ett övergripande schema eller avgränsade avdelningar. Ett övergripande schema kan göras tillgängligt direkt i appmenyn och avdelningar kan få var sin egna översikt i underliggande sidor. Varje schema kan smidigt publiceras via medföljande webbdelar på valfri sida

Sorry men jag var tvungen att justera innehållet lite i nedan schema för att följa lagar ;-). Nedan visas ett exempel på en mindre avdelning samt hela organisationen. TeamOrgChart innehåller bade sök- och utskriftsfunktioner. Schemat uppdateras nu automatisk så snart en justering görs på en användare sker ändringen även online.

TeamOrgChart är inte gratis men kostnaden räknas snabbt hem i tiden någon annan i organisationen behöver lägga i manuellt arbete för att hålla schemat uppdaterat.

Kommentera inlägget