Anpassa Office 365-inloggningen

Av 14 augusti, 2017 Office 365

Även om vi använder oss av samma tjänster vill vi göra den till vår egna genom att personifiera och anpassa efter våra egna parametrar, geografiska profil eller tycke och smak. Möjligheten till Office365 anpassningar har varit få men det dyker upp nya funktioner hela tiden. En av dem är den del som styr utseendet av inloggningssidan.

azure-admin-portalDen delen styrs av funktioner som görs tillgänglig via Microsoft Azure som också nås via din Office365 Portal. Den del som sköter färg och utseende av inloggningssidan har tidigare endast varit tillgänglig via en utökad prenumeration men har nu släppts kostnadsfritt till alla som har en aktiv prenumeration till Office365 som inkluderar Active Directory.

För att personifiera din sida behöver du 3 bilder som används på förbestämda ytor, den största av dem är den bild som visas till vänster om inloggningen. Ingen av dessa bilder får överstiga 500KB.

Börja med att logga in på Azureportalen på https://manage.windowsazure.com och ta dig till den del som ger tillgång till anpassningarna! Om det är första gången du loggar in kommer du att behöva gå igenom en guidad tur där du behöver ange dina kontaktuppgifter.

azure-branding

 

Ha dina bilder redo för uppladdning och ange den text du vill skall komma upp på inloggningssidan och spara dina anpassningar! Det kan ta en stund för dina anpassningar att synas för alla.

 

azure-sign-in-page-branding

 

 

Din personliga inloggningssida kan triggas igång på 2 olika sätt. Det första är ett uppslag av anpassat utseende efter att man angivit sitt användarnamn som är kopplat till en anpassad prenumeration….vilket ju inte ger den där äkta välkomstsidan.  Alternativ är att länka inloggningssidan som t.ex. webmail.lentzit.com till DNS vidarebefodring mot https://login.microsoftonline.com/?whr=lentzit.com för att få upp den anpassade sidan direkt.

 

office365-branding-after

 

Fler källor kring anpassning av utseende och länkar inom ämnet

http://365lab.net/2015/04/14/configure-your-custom-logon-page-and-make-it-seen/
http://365lab.net/2015/04/14/office-365-sign-in-branding-not-visible-for-new-domains/

 

Kommentera inlägget