5 saker du kan göra i Microsoft Teams

Av 8 maj, 2017 Office 365

Beroende på i vilket stadie ett projekt är arbetar man ofta i olika verktyg för att redovisa ”nuet”. Hur man väljer att redovisa redovisa kan vara olika och är ofta relaterad till projektansvariges programkunskap eller vilka program som finns tillhands,

Office 365 innehåller många moduler för att tillgodose små och kanske mellanstora projekt. Senaste tillskotttet som kallas Microsoft Team samlar ihop data från olika moduler och gör dem tillgängligt via anpassade anslutningar.

1. Läs in dina Planner-projekt

Om du använder Planner som är ett perfekt planneringsverktyg för små- och medelstora projekt kan du koppla ihop dina projekt med Teams

2. Koppla och visa en lista från ett SharePoint-bibliotek

Om du samlat viss information i t.ex. Excel kan du ansluta listan till en eller flera kanaler. I nedan exempel kopplade jag en kontaktlista till en flik i en av kanalerna.

3. Visa upp data från Power BI-paneler

Oavsett om dina data ligger i filer, lokala tjänster eller andra molntjänster är chansen stor att du kan summera dessa data i PowerBI. I mitt exempel anslöt jag till Google Analytics för att visa upp besöksdata för en extern sida. detta kan göra med nästintill alla datakällor med kompatibla API:er eller inkluderade anslutningar. Möjligheterna växer hela tiden.

4. Chatta

En stor USP för Teams är att kunna diskutera fokuserat via chat i kanaler där du också kan tagga någon med @-tecknet. Det är smidigt och enkelt samtidigt som det är svårare att hamna i fel chatt då ju varje ämne har en egen kanal som visa tydligt och välja aktivt av användaren.

5. Länka och dela

valfritt SharePoint dokument. Alla filtyper som stöds av SharePoint kan visas i Teams. Snart kan du också använda % och # i dina filnamn 😉

Med Teams behöver man inte längre bry sig om var datan finns eller vilket verktyg man använt. man tar tekniken till hjälp för att skala bort onödigt så att man kan fokusera på ämnet. Självklart behövs det fortfarande em hel del teknisk kunskap men det är en fröjd för ögat att se hur man kan bunta ihop avancerade data till en applikation.

Kommentera inlägget